HACCP Kursus
Formålet med kurset er at give en grundig introduktion til HACCP-principperne
HACCP Kursus
Målgruppen er HACCP-team, kvalitetschefer, arbejdsledere og andre personer, som skal arbejde med HACCP i teori og praksis. Min.15 deltagere pr. kursus anbefales.
Alle virksomheder i fødevarekæden er forpligtet til at styre fødevaresikkerheden. Både kunder og myndigheder kræver, at denne styring er baseret på en korrekt anvendelse af HACCP-principperne, som er en systematisk fremgangsmåde til at identificere, vurdere og styre de risikofaktorer, der kan skade forbrugeren.
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) alene gør dog ikke fødevarerne sikre. En række basisprogrammer som GMP/PRP skal være på plads. Derudover er ledelsens enegagement og forpligtelse samt et egentligt ledelsessystem også nødvendigt for at kunne føre de aktiviteter, der er vigtige for fødevaresikkerheden, ud i livet.
Hvad kan Fødevareexperten hjælpe dig med?
-
Rådgivning, træning og sparring inden for ISO 22000, BRC, IFS, HACCP, GMP/PRP, egenkontrol
Virksomhedstilpassede kurser og seminarer for ledelse, medarbejdere og HACCP-team
Forundersøgelse, opbygning, efterprøvning og optimering af ledelsessystemer for fødevaresikkerhed
HACCP - Fødevaresikkerhed
Kursus indhold
-
Hvad er HACCP?
Baggrund, formål og indhold
HACCP-principper, -begreber og -metodik
Hvordan HACCP?
Flowdiagrammer
Risikofaktorer - identifikation, vurdering og styring
Basisprogrammer (GMP, PRP)
HACCP-plan - kritiske styringspunkter (CCP)
Udbytte
Efter en kort introduktion til HACCP arbejder vi med HACCP-principperne i et konkret eksempel, så deltagerne får et praktisk indblik i:
Hvad HACCP er og hvad det omfatter.
Hvordan man gennemfører en HACCP-undersøgelse.
Hvad HACCP resulterer i.
Hvordan HACCP kan være med til at give sikre produkter.
Hvorfor egenkontrol og kundekrav bygger på HACCP-principperne.
Kursusforløb
-
Kursets varighed er 2 intensive dage.